středa 25. února 2009

ADrive.com - 50 GB pro vaše data

V lednu tohoto roku skončil Xdrive (provozovatel AOL) se svou službou on-line úložiště dat (viz článek AOL končí se službou Xdrive). Nyní se na jeho úvodní stránce vyskytuje pouze odkaz na službu Box.net a Elephant drive. Box.net má ve své nabídce zdarma prostor o velikosti 5 GB pro vaše data při zvolení nejnižšího plánu. Elephant drive je služba kompletně placená.

Nedávno jsem se vrátil ke službě ADrive.com, kterou jsem kdysi zkoušel, a byl jsem mile překvapen velikostí prostoru, který je k dispozici zdarma pro domácí použití - 50 GB dat. Za poplatek jsou k dispozici služby, které usnadňují manipulaci s daty (ftp přístup, WebDav, SSL, 24/7 podpora, ...), a více prostoru - až 1 TB. Každý poskytovatel prostoru pro uložení dat se snaží zaujmout něčím své zákazníky. Podle toho se každá služba liší a je na uživateli, aby si vybral tu, která mu bude nejvíc vyhovovat.

Na téhle službě mě zaujalo sdílení souborů. Nemusím definovat, kdo má přístup k mému souboru pomocí e-mailových adres, ale každý sdílený soubor obdrží jedinečný odkaz, který můžu potom poskytnout tomu, komu ho chci zveřejnit. Něco podobného jako na RapidShare.com.

Myslím, že stojí za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat