úterý 21. října 2008

OpenOffice.org 3.0

Vyšla nová verze kancelářského balíku OpenOffice.org 3.0. Stáhnout si jí můžete přímo z českého portálu věnovaného OpenOffice.org. Pro instalaci do Windows můžete použít přímý odkaz. Na tomto serveru najdete také pěkný návod pro instalaci samotného kancelářského balíku a současně i návod pro instalaci českých slovníků pro kontrolu pravopisu, dělení slov a tezaurus.

V této verzi došlo ke změně při instalaci doplňujících slovníků. Instalují se nyní zvlášť jako rozšíření. Pro instalaci si stáhněte české slovníky (popřípadě slovenské slovníky) a soubor uložte třeba na plochu. Pak spusťte program OpenOffice.org a do jeho okna přetáhněte soubor dict-cs-2.0.oxt, který jste si předtím uložili. Potvrďte zahájení instalace a licenční ujednání rozšiřujícího balíku. Po ukončení instalace musíte program OpenOffice.org ukončit včetně jeho rychlého spouštění. Po opětovném spuštění programu bude již funkční česká jazyková kontrola.

Při výskytu problémů s instalací samotného kancelářského balíku nebo slovníků pro kontrolu pravopisu jako rozšíření je možné hledat pomoc v diskuzi pod článkem odkazovaným již výše, případně na fóru. Různé zdroje pro stažení včetně torrentu najdete na stránkách wiki.

Žádné komentáře:

Okomentovat