středa 23. dubna 2008

Google Earth - verze 4.3 pro linux nejde spustit na procesorech bez SSE2

Na oficiálním českém Google blogu vyšel článek Nad Google Earth vyšlo slunce .... Inzeruje se tam několik novinek. Jednou z nich je simulace polohy slunce. Mělo by tudíž být vidět, jestli v místě kam se chystáte třeba na dovolenou, bude stín po ránu nebo až navečer. Chtěl jsem si to vyzkoušet a proto si tuto novou verzi programu stáhl.

Instalace Google Earth verze 4.3.7191.6508 proběhla v pořádku. Při pokusu o spuštění však program téměř okamžitě havaroval a vydal chybové hlášení: Google Earth has caught signal 4. Při hledání chyby na internetu ve skupinách Google jsem zjistil, že podobně postižených jedinců jako já je více. Vysvětlení lze nalézt v jednom z příspěvků GE 4.3 Linux requirements update, kde se dočtete, že linuxová verze poběží pouze na procesorech s SSE2. Na mém starém stroji s procesorem Athlon XP-M se tedy východu slunce nedočkám.

V závěru příspěvku se říká, že bude k dispozici i starší verze 4.2, ale zatím jsem ji nikde na stránkách Google Earth nenašel. Jsem tedy na svém linuxu bez Google Earth, protože původní verze se mi pochopitelně přepsala.

Update:
Ve vláknu GE 4.3 Linux requirement update se objevila zpráva s odkazem na starší verzi 4.2
http://earth.google.com/download-earth.html#no_redirect

1 komentář:

  1. Dobry den pane Klicha, chtela jsem vas kontaktovat ohledne Vasi ucasti v doprovodnem programu jazykoveho, vzdelavaciho a kulturnoho veletrhu EXPOLINGUA Praha 2008. Prosim kontaktujte mne a ja Vam zdelim podrobnosti spoluprace. Dekuji a s pozdravem Janica Ciglianova 731 169 347

    OdpovědětVymazat